Agile implementeren

 

Is uw organisatie al agile?

Een vlekkeloze overgang naar Agile methodes

Agile development is ontzettend populair en steeds meer organisaties kiezen ervoor te werken met Agile methodes als Scrum of Kanban. Een van de grootste pluspunten van een Agile werkwijze is dat u voortdurend en razendsnel kunt inspelen op veranderingen. Een groot voordeel in een wereld die constant in beweging is.

De implementatie naar een Agile aanpak verloopt niet altijd zonder problemen. Hierdoor kan het vertrouwen in de nieuwe manier van werken snel afnemen op de werkvloer. Concetti voorkomt een valse start, door de overgang naar een Agile systeem op deskundige wijze te begeleiden. Met veel aandacht voor de betrokkenen zorgen wij dat methodes als Scrum of Kanban probleemloos worden ingevoerd zodat uw organisatie direct kan profiteren van de vele voordelen die de nieuwe werkwijze biedt.

Wilt u een Agile werkwijze invoeren? Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen voor een zorgeloze overgang.

Wat is Agile development?
Bij een Agile aanpak verloopt de softwareontwikkeling gefaseerd. Telkens worden er nieuwe delen software toegevoegd aan de al in gebruik genomen software, in plaats van dat men wacht tot alle onderdelen gereed zijn en tegelijkertijd in gebruik worden genomen. Door deze manier van werken wordt er iedere keer een stukje functionaliteit toegevoegd aan het systeem en kan men hier direct gebruik van maken.

De toegevoegde softwareonderdelen worden na ingebruikname bovendien nog aangepast aan de wensen van de gebruikers. Men gaat er niet van uit dat de software direct perfect is. Er wordt telkens feedback gevraagd aan de betrokkenen en de software wordt aan de hand hiervan verbeterd.

De voordelen van Agile werken:

  • - Snel inspelen op veranderingen
  • - Directe meerwaarde voor uw bedrijf
  • - Oplossingen die passen bij uw behoeften
  • - Controle over het proces


Wat is Scrum?
Scrum is een van de meest gebruikte Agile ontwikkelmethoden. Deze manier bestaat uit een blauwdruk met een aantal duidelijk gedefinieerde rollen en makkelijk te volgen spelregels, dat niet gebonden is aan een bepaalde technologie.

In Scrum wordt een repeterende cyclus van 1 tot 4 weken gevolgd. Aan de hand hiervan kan men korte-termijnplanningen maken, die samen zorgen voor het behalen van de lange-termijndoelen. Iedere dag en aan het einde van iedere cyclus vindt er een analyse plaats, waardoor men in staat is naar het einddoel toe te werken, terwijl er constant rekening gehouden kan worden met nieuwe en veranderende eisen.