Schalen en load balancen

 

Houd je site snel wanneer die groeit.

Schalen en Load Balancen: onbeperkt groeien met uw website

Groeit uw website erg snel en heeft u het idee dat deze hierdoor opeens trager wordt? Of heeft u hoge pieken in de bezoekersaantallen waardoor u op bepaalde tijden met lange laadtijden wordt geconfronteerd? Wanneer u steeds meer bezoekers trekt, komt er een moment dat u het uiterste uit uw server haalt. Dit zult u merken aan de snelheid van de website en bovendien loopt u het risico dat de server bij nog meer bezoekers uitvalt en al het verkeer platlegt.

Wanneer u de ambitie heeft om uw website te laten groeien kan Concetti u helpen met het opschalen van de servercapaciteit. Wij ontwerpen een cluster van servers, die worden aangestuurd door een load balancer. De load balancer zorgt ervoor dat het verkeer evenwichtig wordt verdeeld over de verschillende servers. Hierdoor kunt u uw website onbeperkt uitbreiden en kunnen de bezoekersaantallen zonder problemen doorgroeien, terwijl de site altijd optimaal blijft presteren.

Wanneer een van de servers tijdelijk uitvalt, bijvoorbeeld door onderhoud of een storing, worden de functies van deze server moeiteloos overgenomen door de andere servers in het cluster. U hoeft dus nooit meer bang te zijn dat uw website offline raakt bij technische werkzaamheden of een defect.

Wordt u website alsmaar trager, maar heeft u het idee dat u de capaciteit van de server niet optimaal benut? Dan kunnen wij u ook helpen met het optimaliseren van uw netwerk.

Uw website ongelimiteerd laten groeien? Neem vandaag nog contact met ons op.