Monitoring

 

Voorkom en ontdek verstoringen voor uw klanten het doen.

ICT-monitoring: ontdek storingen zo snel mogelijk

Storingen in uw systeem wilt u het liefst voorkomen en anders zo snel mogelijk oplossen. Een webshop die urenlang niet naar behoren functioneert kan immers dramatische financiële gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat uw systeem zorgvuldig in de gaten gehouden wordt, zodat problemen in een vroegtijdig stadium gedetecteerd en verholpen kunnen worden. Concetti verzorgt zorgvuldige ICT-monitoring, waardoor u altijd snel op de hoogte bent van storingen.

Het monitoren van uw systeem kan met verschillende soorten platformen, zoals Nagios en Zabbix. De manier waarop deze tools worden geconfigureerd is van cruciaal belang. Waar deze platformen meestal worden ingericht om uitsluitend te controleren of de technische processen naar behoren draaien, gaat Concetti een stap verder.

Hoe werkt dit? Het is praktisch onmogelijk om een specifieke test te bouwen voor ieder probleem dat zich in theorie voor kan doen. Bovendien zijn niet alle soorten storingen te voorzien. Toch wilt u er als klant zeker van zijn dat problemen op tijd ontdekt worden.

Daarom monitoren wij, behalve de staat van de technische processen, ook factoren als de beschikbaarheid van de diensten en de conversie binnen uw bedrijf. Plotselinge schommelingen van de bezoekersaantallen of de conversie (ten opzichte van die op een vergelijkbaar moment), kunnen bijvoorbeeld een indicatie zijn van een technisch probleem. Op deze manier zijn wij in staat om storingen op tijd te detecteren, zelfs als hier geen aparte test voor is gebouwd.

Zeker weten dat storingen op tijd ontdekt worden? Neem contact met ons op en wij monitoren uw systeem.