Netwerk optimaliseren

 

Een door Concetti geoptimaliseerd netwerk presteert beter.

Uw netwerk optimaliseren voor een snellere website

Een langzaam netwerk is een van de belangrijkste oorzaken voor een trage website. Wanneer u het idee heeft dat uw website alsmaar langzamer wordt, kan Concetti voor u onderzoeken waar deze traagheid door veroorzaakt wordt. Regelmatig komt het voor dat het netwerk onvoldoende is geoptimaliseerd, waardoor niet alles uit de maximale capaciteit wordt gehaald. Wij kunnen deze problemen met een op maat gemaakte oplossing voor u verhelpen.

Netwerktraagheid wordt veroorzaakt door uiteenlopende oorzaken, bijvoorbeeld lange netwerkpaden en veel (trage) tussenstations. Met goed netwerkdesign kunnen deze problemen verholpen worden. Daarnaast komt het regelmatig voor dat het netwerk onjuist geconfigureerd is waardoor verschillende functies over dezelfde kabels lopen en dus met elkaar moeten concurreren.

Collision
Wanneer uw netwerk gekoppeld is aan veel verschillende apparaten die veel data versturen, heeft u mogelijk last van collision. Dit probleem wordt veroorzaakt doordat meerdere apparaten tegelijkertijd hetzelfde signaal verzenden, waardoor het netwerk uiteindelijk traag wordt.

Al deze problemen zijn te verhelpen door uw netwerk zo goed mogelijk te ontwerpen en te optimaliseren. Concetti onderzoekt waardoor de problemen worden veroorzaakt en komt met een praktische oplossing die op maat is gemaakt voor uw organisatie.

Wilt u uw netwerk optimaliseren? Neem dan vandaag nog contact met ons op.