Contentsnelheid

 

De snelheid van uw website betekent meer voor verkopen dan de meeste mensen zich realiseren.

De beste oplossing voor lange laadtijden van uw website

Heeft u het gevoel dat uw website erg traag is en duurt het soms tijden voor een pagina volledig op het scherm van u of uw bezoekers verschijnt? Internetgebruikers hebben over het algemeen weinig geduld en zullen uw pagina sluiten als het te lang duurt om deze te openen. Behalve dat lange laadtijden van de website onprofessioneel ogen, zorgen deze dus ook nog eens voor serieuze problemen met de conversie, waardoor u inkomsten misloopt.

Bovendien zullen bezoekers omdat zij niet makkelijk tussen de verschillende pagina's kunnen navigeren, minder pagina's bezoeken en minder tijd op uw website doorbrengen. Zoekmachines als Google rangschikken uw website bovendien lager in de zoekresultaten wanneer het te lang duurt om een pagina te laden.

Concetti zorgt ervoor dat de problemen met de laadtijden worden opgelost. Een lage contentsnelheid kan worden veroorzaakt door verschillende soorten problemen. Wij kijken niet uitsluitend naar een van deze oorzaken, maar onderzoeken alle mogelijke factoren die oorzaak kunnen zijn van lange laadtijden. Vervolgens leveren wij een op maat gemaakte oplossing, die vaak bestaat uit het verhelpen van verschillende losstaande problemen. Met een combinatie van oplossingen zorgen wij voor een website die optimaal presteert, met laadtijden die voor zowel consumenten als zoekmachines zo prettig mogelijk zijn.

Een seconde maakt het verschil
Een klein verschil in de laadtijd van een pagina kan voor enorme verschillen zorgen in de conversie. Een laadtijd van 2 seconden is voor de meeste internetgebruikers acceptabel. Uit onderzoek blijkt echter dat u bij een laadtijd van meer dan 3 seconden al zo'n 40 procent van uw bezoekers kwijt bent, bezoekers die er vervolgens wellicht voor kiezen de website van uw concurrent te bezoeken. Een seconde maakt dus een wereld van verschil.

Last van lange laattijden? Neem snel contact met ons op voor de snelste website.

CDN-oplossingen
Wilt u dat uw klanten wereldwijd snel en zonder vertraging uw wegpagina's kunnen laden? Met onze CDN-oplossingen wordt gezorgd voor de geografische verspreiding van uw website. Content Delivery Networks (CDN's) zorgen ervoor dat de informatie altijd wordt opgehaald via de server die zich het dichts bij de klant bevindt. Hierdoor genieten uw bezoekers altijd van een snelle website met optimale laadtijden, ongeacht de locatie waar zij zich bevinden. Een ideale oplossing wanneer u wereldwijd klanten heeft en uw website rijk is aan content en media.

Netwerkoptimalisatie
Heeft u het idee dat uw website langzamer is dan voorheen? Een traag netwerk zorgt voor een website die langzaam laadt. Wanneer uw netwerk groeit komt het namelijk regelmatig voor dat het alsmaar trager wordt. Dit wordt veelal veroorzaak doordat uw netwerk niet optimaal is geconfigureerd, terwijl de maximale capaciteit nog lang niet is bereikt. Concetti analyseert waar de netwerktraagheid door veroorzaakt wordt en stelt een strategie op om de problemen op effectieve wijze aan te pakken.

Schalen en Load Balancen
Wanneer uw website steeds meer bezoekers trekt, komt er een moment dat u het maximale uit uw server haalt, zonder dat deze nog verder geoptimaliseerd kan worden. Toch wilt u dat uw website blijft groeien, zonder trager te worden of het risico te lopen dat de server uitvalt. Concetti kan zorgen voor een cluster van servers, die dezelfde informatie kunnen leveren en worden aangestuurd door een load balancer. De belasting wordt gelijkmatig over de servers verdeeld waardoor deze optimaal kunnen blijven presteren. Bij uitval van een van de servers nemen de andere servers in het cluster de functie probleemloos over.

Caching
Veel snelheid gaat verloren doordat uw website telkens dezelfde informatie ophaalt. Concetti kan uw webservers leren regelmatig terugkerende content te onthouden en op een makkelijk bereikbare locatie te bewaren, zodat deze razendsnel aan de bezoeker geleverd kan worden. Dit zorgt voor aanzienlijk sneller laadtijden.